diumenge, 4 d’agost del 2019

PRESENTACIÓ MEMÒRIA 1987.







Presentació de l'Honorable Conseller de Política Territorial i Obres Públiques.


La lectura de la present Memòria ens fa reflexionar en un doble sentit. D'una banda, sobre el grau de maduresa que ha adquirit l'ICC, demostrat pels seus desenvolupaments i pels seus productes i, d'altra, el creixent nivell de tecnificació que es va assolint i que anyalment reflecteix la Memòria que avui presentem.

La primera reflexió condueix a dir que es tracta d'una Institució viva de la qual se'n demana productes i serveis i, per tant, interacciona amb l'Administració de la societat.

La segona reflexió destaca el paper substitutori que, dins de l'àmbit de les ciències de la Terra, presta l'ICC, donat que en moltes matèries no existeix docència reglada universitària ni recerca formal.

Aquesta doble perspectiva després de cinc anys de funcionament, em permet de dir que el treball dels cinc anys vinents es configuraran sota la següent premissa. Primerament caldrà aprofundir en el servei públic, especialment en el sentit de cobrir tot el territori de Catalunya amb les sèries institucionals i desenvolupant els productes cartogràfics digitals per l'ús tècnic d'aquests. Però, per tal de donar un marc adient i fructífer a la recerca científica i tecnològica en desenvolupament, caldrà preveure l'organització metòdica d'aquesta.

Finalment, voldria fer avinent al lector l'efecte multiplicador que tenen les Institucions tècniques com l'ICC i la sinergia engendrada en els àmbits paral·lels de l'Administració. Cal mantenir l'esforç i animo a la Direcció i personal de l'ICC a renovar-lo.

Voldria, finalment, fer esment de l'esforç mantingut aquest any per tots els àmbits tècnics, productius i administratius de l'Institut, que ens permet créixer a partir de l'esforç propi i, produir progressivament més productes cartogràfics en el territori de Catalunya estan presents tanmateix a la Comunitat cartogràfica estatal i internacional.

Xavier Bigatà i Ribé.
President del Consell Rector.





Introducció del Director de l'ICC.

Aquesta Memòria de les activitats de l'ICC de l'any 1987 sintetitza l'acció desplegada durant el cinquè any de la nostra inauguració l'any 1982.

Aquest any s'ha caracteritzat per la finalització de projectes en curs i per un creixement en el nombre dels nous projectes. Cal fer esment dels convenis amb l'IGN i la junta de Castella i León per a la realització de vols de gran altura que ens ha permès de realitzar la dotació d'un avió-reactor Cessna Citation I. Disposar d'aquesta infraestructura aèria significa un fet realment important en la història dels vols fotogramètrics a Espanya.

D'altra banda, la producció fotogramètrica s'ha incrementat especialment en la restitució del mapa topogràfic 1:5000 tridimensional superant les 150.000 hectàrees/any i en la publicació de l'ortofotomapa 1:5000 mantenint el ritme de producció de cadascuna de les seves etapes. Podem dir, a més, que s'ha finalitzat amb èxit el projecte de realització del mapa 1:500 de laciutat de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament, el qual s'ha desenvolupat en el trienni 1985-87.

D'altra banda, el desenvolupament tecnològic prospera com podeu veure en les diverses àrees de l'ICC i ens dóna alhora més coneixement i potència productiva per a la realització de noves tasques.

Administrativament s'ha assolit una fita amb la mecanització integral de la comptabilitat i, en el mateix ordre de coses comptables, l'autofinançament s'ha incrementat fins a arribar al 59,4% de les despeses corrents, que és un percentatge ben alt per una Institució com la nostra.

Cal fer esment i agrair la continuïtat en la realització de les tasques dels diversos estaments tècnics, productius i administratius d'aquest ICC, que condueix a l'acompliment dels objectius de generació de productes cartogràfics a Catalunya i, alhora, a la seva expansió i consolidació.

I, finalment, agrair al Consell Rector, al seu President, Hble. Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i al Secretari General del Departament, el seu encoratjament i suport quotidià, que ens permet de donar continuïtat a l'obra feta.

Jaume Miranda i Canals
Director de l'Institut Cartogràfic de Catalunya




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada