dijous, 1 d’agost del 2019

PRESENTACIÓ MEMÒRIA 1998.


Presentació del conseller de PTOP


L’any 1998 ha estat el primer en què l’Institut Cartogràfic de Catalunya ha assumit plenament el canvi de naturalesa jurídica, d’acord amb la Llei 6/1997 d’11 de juny de 1997, i ha desenvolupat les seves activitats com a entitat de dret públic de la Generalitat de Catalunya.

Com a conseqüència de la nova configuració jurídica, s’ha establert el Contracte Programa previst entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya i l’ICC, que s’instrumenta mitjançant el conveni amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, amb l’informe previ dels departaments de la Presidència i d’Economia i Finances.

La finalitat del Contracte Programa és complementar la planificació anual, quadriennal i estratègica de l’ICC, actualment vigent, establir uns objectius i un finançament plurianual, i avaluar anualment els resultats, tant a nivell quantitatiu com qualitatiu, per tal d’establir els mecanismes que regulin les relacions entre els organismes implicats. La planificació estratègica, l’autonomia administrativa i d’acció, i l’alta tecnologia són les bases per a dur a terme una producció, en aquest cas cartogràfica, d’alta qualitat, i sota aquests conceptes es regeix l’activitat de l’ICC.

D’altra banda, voldria felicitar la direcció de l’Institut per la distinció aeronàutica atorgada per l’Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial “Esteban Terradas”, per la qual es reconeix la llarga trajectòria de l’ICC pel que fa a l’ús i desenvolupament de sistemes fotogramètrics embarcats i de la teledetecció aèria i que, en alguns casos, és pioner en la seva implementació i en el desenvolupament del seu ús en els diferents àmbits de les competències tècniques de la Generalitat de Catalunya.


Pere Macias i Arau
Conseller de Política Territorial i Obres Públiques





Introducció del director de l’ICC


L’any 1997, d’acord amb la Llei 6/1997 d’11 de juny del Parlament de Catalunya, l’Institut Cartogràfic de Catalunya va canviar de naturalesa jurídica, passant a ser entitat de dret públic de la Generalitat de Catalunya. En conseqüència, el mes de novembre de 1998 es va establir el Contracte Programa, document que regula les relacions entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i l’ICC.
El Contracte Programa inclou les tasques encarregades pel DPTOP, ja siguin dins l’apartat de serveis públics, d’encàrrecs del DPTOP o d’activitats vocacionals. La resta d’activitats no incloses al Contracte Programa corresponen a projectes encarregats per entitats públiques o privades, nacionals o internacionals, i són tractades sota el genèric No Contracte Programa.

Ambdues vies d’actuació (CP-NCP) són clarament reflectides al llarg de la memòria, atès que s’hi han incorporat una sèrie d’innovacions que permeten identificar de manera ràpida i directa la procedència dels projectes desenvolupats. D’altra banda, el nou apartat anomenat Compliments presenta, de manera resumida, els resultats obtinguts en l’exercici i facilita una visió global de l’acompliment de les previsions, per tal de, en cas de necessitat, poder corregir dinàmicament les possibles desviacions que es puguin succeir al llarg del procés productiu.

Aquestes millores en la presentació de les activitats de l’ICC no són més que un reflex del progrés de l’Institut en el món cartogràfic actual, de la seva demostrada capacitat d’adaptació al canvi de situacions i del constant interès per donar a conèixer les seves activitats de manera transparent, entenedora i àgil, trets que apreciarà molt bé el lector.

Per finalitzar vull agrair, un any més, al personal de l’ICC l’esforç que inverteix diàriament en millorar tècnicament els processos de producció, amb l’objectiu de minorar el temps d’inversió dedicat a cada projecte i així assolir les fites previstes. Esforç que, sens dubte, ens situa a un nivell acreditat dins el món cartogràfic.

Tempus Fugit.

Jaume Miranda i Canals
Director de l’Institut Cartogràfic de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada