dijous, 1 d’agost del 2019

PRESENTACIÓ MEMÒRIA 1990







Honorable Conseller de Política Territorial i Obres Públiques.

Aquest exercici ha constituït per a l'Institut Cartogràfic de Catalunya un exercici de creixement en la seva producció i desenvolupament. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques demana cada vegada més, informació mètrica cartogràfica per donar un acurat suport als seus projectes de tot ordre.

Aquesta demanda d'informació territorial és, com més va, més rica i profunda, cosa que comporta nous reptes en la innovació i producció de l'Institut Cartogràfic de Catalunya. Cal que s'aprofundeixi en la superació dels dèficits d'informació territorial. El rigor en el compliment dels terminis és la lluita diària a què és sotmès l'Institut, i s'ha de dir que l'esforç tecnològic ha estat important i que els desenvolupaments tecnològics són evidents.

Encara no és suficient. Cal demanar a la Direcció i personal de l'Institut perseverança en l'esforç esmerçat; això comportarà la consecució dels objectius marcats.

Fem el que cal fer, però cal fer més.

Joaquim Molins i Amat
President delConsell Rector de l'ICC.







Introducció del Director de l'ICC.

Les activitats d'aquest any 1990 s'emmarquen en el segon exercici planificat en el programa plurianual 1989-1992.

Dins del primer àmbit de desenvolupament i suport tècnic, s'ha completat amb escreix la programació, amb especial menció dels nous entorns de fotomecànica digital que permeten augmentar la qualitat, precisió i producció cartogràfica.

Pel que fa a la producció de cartografia topogràfica, s'ha incrementat substancialment la demanda i la producció de les escales 1:5.000 (69%) i 1:10 000, s'ha mantingut l'increment de les escales 1:1 000 -superior l'any 1989- i s'ha reduït l'escala 1:500. Pel que fa a la cartografia ortofotogràfica s'han produït 1.021 fulls, i s'han publicat els 1 027 fulls previstos en el Pla.

S'ha dut a terme també el programa de vols on s'ha superat massivament la demanda i les fites del Pla en les diverses escales.

Sintetitzant, pot dir-se que és un exercici de creixement productiu normal, emmarcat en el Pla i que s'adapta a les demandes concretes que al llarg de l'any rep l'Institut.

Cal dir que la Memòria que segueix és una il·lustració analítica de l'activitat de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, on el lector trobarà tot el que fem i de la qual podem ampliar-li qualsevol punt que sigui del seu interès.

Seguirem esforçant-nos en l'acompliment del Pla.

Tempus fugit.

Jaume Miranda i Canals

Director de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada