Introducció de l'Honorable Conseller de Política Territorial i Obres Públiques.
Aquest exercici ha constituït per a l'Institut Cartogràfic de Catalunya un pas més en el camí de produir la cartografia tècnica i de gestió que el país demana.
En aquesta conjuntura de creixement, cada projecte, genèricament parlant, demana mètrica cartogràfica amb una gran varietat d'escales i continguts; és per això que la tasca de l'Institut té un ressò i, a la vegada, un compromís quotidià en els projectes de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques.
Cal que aprofundim en la superació dels dèficits d'informació territorial. Aquest és un esforç necessàriament lent, car i compromès, ja que alhora es demana que sigui sòlid, acurat i exhaustiu. El rigor en el compliment dels terminis és la lluita diària que és sotmès l'Institut i cal dir que l'esforç tecnològic ha estat important i que els desenvolupaments tecnològics i productius són evidents.
Però encara no és suficient. Cal demanar a la Direcció i personal de l'Institut perseverança en l'esforç emprès. A fi de mantenir aquesta tensió productiva i tècnica, i tindrà tot el nostre suport, per tal que Catalunya s'apropi als estàndards d'informació cartogràfica de la nostra àrea natural europea.
Fem el que cal fer, que és molt però possible.
Joaquim Molins i Amat
President del Consell Rector de l'ICC.
Introducció del Director de l'ICC.
Per tal de donar al lector un missatge sintètic de les fites assolides en aquest exercici, podem llistar deu punts que han estat importants durant l'any 1989:
1. Finalització i posada en funcionament de la base aèria situada en un hangar ubicat a l'Aeroport de Barcelona, que consolida i facilita les operacions dels vols fotogramètrics, primera matèria de la producció cartogràfica.
2. S'han signat 15 convenis institucionals.
3. S'han aerotriangulat 3.385 models estereoscòpics.
4. S'han publicat 796 fulls de l'Ortofotomapa a E 1:5 000 i 35 a E 1:50 000.
5. En total ja s'han publicat més de 3 000 fulls de la sèrie Ortofotomapa de Catalunya a E 1:5 000.
6. El fons fotogràfic-fotogramètric té ja 125.341 fotogrames d'escales i característiques tècniques diverses.
7. A escales grans s'han restituït 3 691 ha (E 1:500), 8 591 ha (E 1:1 000) i 6 289 ha (E 1:2 000) en diferents projectes.
8. A escala 1:5 000 s'han restituït 386,789 hes de mapa topogràfic tridimensional, la qual cosa representa un 12,4% del territori de Catalunya.
9. L'autofinançament de la despesa corrent ha superat el 48% i el retorn de les transferències per inversió del DPTOP supera el 50%.
10. La formació i desenvolupament tecnològics han crescut substancialment. Aquestes fites no s'han ordenat per importància, donat que és difícil per la seva heterogeneïtat,
però mostren un horitzó de creixement amb precaució per tal de servir la demanda del nostre Departament i de les Institucions amb les quals ens relacionem, sense deixar de tenir cura del ciutadà que demana productes cartogràfics.
Podríem esmentar altres fites no menys importants, com són la futura seu a Sant Cugat del Vallès, la Cartoteca, la recuperació de les actes de la divisió territorial, la docència, etc., però el lector interessat té tota la informació a l'abast en aquest document, ja que, com és norma en aquest Institut, procurem que la Memòria sigui un veritable atles de les activitats succeïdes i produïdes durant l'exercici.
Tempus Fugit.
Jaume Miranda i Canals
Director de l'Institut Cartogràfic de Catalunya
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada